مکان جدید کتابخانه حقوق و علوم جنایی استاد «نجفی ابرندآبادی» با بیش از ۸۰ هزار جلد کتاب موقوفه اهدایی از طرف این استاد رشته حقوق و دوستدارانش در ساختمان عدل دانشگاه یزد افتتاح شد.

 به گزارش رسانه سمن ها به نقل از ایسنا، مکان جدید کتابخانه حقوق و علوم جنایی استاد «نجفی ابرندآبادی» با افزون‌بر ۸۰ هزار جلد کتاب موقوفه اهدایی از طرف این استاد رشته حقوق و دوستدارانش، شنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه، با حضور مسئولان و مقامات قضایی استان، جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه یزد و برخی استان‌های دیگر از جمله تهران، فارس، خراسان و هرمزگان در ساختمان عدل دانشگاه یزد افتتاح شد.

 عباس کلانتری؛ رئیس دانشگاه یزد در این مراسم، ضمن قدردانی از اهدای این حجم از کتاب از سوی استاد علی‌حسین نجفی ابرندآبادی به دانشکده حقوق دانشگاه یزد، گفت: هر چند سیاست دانشگاه جلوگیری از پراکنده‌کاری در ایجاد واحدهای متعدد مانند کتابخانه در دانشکده‌های مختلف است، ولی به لحاظ این اقدام شایسته و اهمیت دانشکده حقوق به عنوان یکی از دانشکده‌های آینده‌دار دانشگاه، این کتابخانه تخصصی ایجاد شد.

 وی با اشاره به تلاش‌های صورت‌گرفته برای اختصاص این مکان برای ایجاد کتابخانه افزود: حتماً در نمایشگاه کتاب امسال، اعتباری را برای خرید کتاب‌های جدید برای این کتابخانه تخصصی اختصاص خواهیم داد.

 رئیس دانشگاه یزد، همچنین در مورد اختصاص نیروی خاص برای این کتابخانه قول مساعدت داد و ابراز امیدواری کرد که این کتابخانه الگویی برای یک کار خوب و تخصصی باشد.

وی با ابراز امیدواری نسبت به ایجاد و راه‌اندازی مرکز تحقیقات علوم جنایی در دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: دانشگاه یزد هم‌اکنون به لحاظ محل و مکان در مضیقه است، ولی در نظر داریم ساختمانی در شأن دانشکده حقوق با کمک خیرین و بودجه‌های دانشگاه ایجاد کنیم.

 دانشگاه مسئولیت اجتماعی هم بر عهده دارد

 کلانتری در بخش دیگری از سخنانش گفت: معتقدیم دانشگاه صرفاً وظیفه آموزشی را بر عهده ندارد بلکه باید مسئولیت اجتماعی خود را در حوزه‌های مختلف اعم از آموزشی، ‌فرهنگی و پژوهشی، با همکاری دیگر دستگاه‌ها و ارگان‌ها انجام دهد؛ لذا در همین راستا برای این‌گونه همکاری‌ها اعلام آمادگی می‌کنیم.

 در ادامه این مراسم، علی‌اکبر جعفری‌ندوشن؛ رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه یزد، ضمن نکوداشت سنت حسنه وقف به ویژه در حوزه کتاب، به ویژگی‌های بارز استاد نجفی ابرندآبادی اشاره و تصریح کرد: این استاد ارزشمند، شاگردپرور بودند و شاگردان گرد ایشان می‌گشتند و شاید به همین دلیل بود که به عنوان شاگردشان، معلمی را در علم حقق برگزیدم.

 وی ضمن بیان این‌ نکته که قطعاً این کتابخانه از نفس گرم استاد برخوردار است گفت: این کتابخانه به همت دانشجویان آماده افتتاح شده و به واسطه نفس گرم استاد به یک نهاد علمی – تحقیقاتی تبدیل شده است. بر همین اساس، همواره شاهد برگزاری رویدادهای علمی و پژوهشی به همت دانشجویان در این کتابخانه هستیم.

 در ادامه این مراسم، محمدرضا حدادزاده؛ دادستان یزد ضمن برشمردن برخی ویژگی‌های شخصیتی استاد نجفی، بیان کرد: خوشبختانه دانشجویان دانشکده حقوق دانشگاه یزد استقبال و اشتثیاق زیادی برای ایجاد این کتابخانه نشان دادند و قطعاً مسئولان استان یزد نیز قدر این لطف استاد را می‌دانند. امیدواریم که این کتابخانه به مرکزی برای انجام پژوهش‌ها و تحقیقات در علوم جنایی تبدیل شود.

 براساس این گزارش، مجتبی ملک‌افضلی؛ تولیت این کتابخانه تخصصی طی سخنانی ضمن گزارش اقدامات صورت‌گرفته در جهت راه‌اندازی این کتابخانه، عنوان کرد: این وقف در واقع وقف عدالت و از بالاترین ارزش برخوردار است.

 وی بیان کرد: در اقدامی ابتکاری، به مناسب زادروز شخصیت‌های مهم علوم جنایی، به معرفی این اساتید و نظریات آن‌ها در کتابخانه پرداخته می‌‎شود و در راستای ارائه روایت اول، در نظر داریم که حوادث را در قالب ایجاد کانالی به زبان و تحلیل کارشناسان این حوزه، بازنشر دهیم.

 ملک‌افضلی در پایان به معرفی برنامه‌های تدارک دیده‌شده با حضور استاد نجفی ابراندآبادی طی روزهای آینده در یزد پرداخت.

 گردآوری کتاب‌های کتابخانه‌ در مدت ۴۸ سال

استاد علی‌حسین نجفی ابرندآبادی، واقف این کتابخانه نیز در پایان این مراسم ضمن قدردانی از همکاری رئیس دانشگاه یزد برای اختصاص مکانی برای راه‌اندازی کتابخانه، تصریح کرد: کتاب‌های این کتابخانه طی مدت ۴۸ سال گردآوری شده‌اند که البته بخشی از کتاب‌های آن توسط نویسندگانشان و بخشی نیز از سوی نهادهای حقوقی به بنده اعطا شده است.

 وی به اهمیت کتابخانه در رتبه‌بندی دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: تعداد و تنوع کتاب‌ها، پوشش رشته‌های مختلف و دیگر مسائل در رتبه‌بندی دانشگاه‌ها مؤثر است و در کشور ما نیز معمولاً کتابخانه‌های دانشگاه‌ها عمدتاً از نوع کتابخانه‌های عمومی و کتابخانه‌های دانشکده‌ها هستند، ولی در برخی کشورهای دنیا افزون بر این‌ها، نوع دیگری از کتابخانه‌‌ها وجود دارد که از نوع تخصصی و بسیار جزئی در رشته‌های مختلف است.

 نجفی ابرندآبادی با اشاره به این‌که کتابخانه فعلی دارای کتاب‌های اصیل و آنتیکی است گفت: با این حال امیدواریم با افزودن ریزترین منابع مربوط به این حوزه در این کتابخانه، این مکان به یک کتابخانه کاملاً تخصصی تبدیل شود.

اشتراک‌ها: