به گزارش رسانه سمن ها، مرکز جامعه بشر دوستی آسیا برای پاسخ گویی به پرسش مهم ( چگونگی عملکرد بخش مشارکت مردمی آسیا ) شاخص ها را توسعه داده که با استفاده از آن میتوان وضعیت بخش مشارکت مردمی را در سطح ملی سنجید.
این مرکز برای سه دوره متوالی به ارزیابی این شاخص در ۱۷ کشور دنیا پرداخته و در آخرین دوره که مربوط به سال ۲۰۲۲ است، گزارشی را با همکاری ۲۲۳۹ سازمان ارائه دهنده خدمات اجتماعی و ۱۲۶ کارشناس از ۱۷ کشور آسیایی تهیه و تنظیم کرده است.
در این گزارش چهار شاخص زیر بررسی شده است:
قوانین و مقررات سهولت بخش ، سیاست های تشویقی، آمادگی و بلوغ جامعه و مشارکت دولت با بخش اجتماعی. شاخص عملکرد بخش مشارکت های مردمی ، کشور های مختلف را ، در چهار خوشه شامل عملکرد عالی، عملکرد خوب، عملکرد نسبتا خوب عملکرد نامناسب گروه بندی می کند.
بنیاد تعالی اجتماعی زندگی که ماموریت خود را کمک به توسعه زیست بوم مشارکت مردمی در کشور قرار داده است. در راستای معرفی الگو های موفق در زمینه مشاهده پذیر سازی خط مشی گذاری در بخش اجتماعی، ترجمه و انتشار گزارش های معتبر بین المللی در این زمینه را در دستور کار خود قرار داده است.
گزارش حاضر یکی از گزارش های معتبر منتشر شده در دنیاست که ضمن ارائه روشی کارآمد و اجرا پذیر میتواند زمینه ذهنی و روشی لازم را برای دست اندرکاران خط مشی گذاری بخش اجتماعی کشور را فراهم نماید.